اثربخشی میکرونیدلینگ و RF-میکرونیدلینگ در رفع عوارض ناشی از photoaging

پیری پوست یکی از بارزترین عوارض افزایش سن است که مشخصه آن ظهور چین و چروک و ریتیدهای ظریف، دیسکرومی و افتادگی پوست است. علاوه بر افزایش سن به عنوان یک عامل ذاتی، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض تابش پرتو ماوراء بنفش آفتاب نیز، به عنوان یک عامل بیرونی، باعث پیری پوست می شود. تابش آفتاب سبب کاهش میزان سنتز کلاژن، تغییر در  ساختار شبکه الیاف کلاژن و تجمع الیاف الاستیک تخریب شده در درم پاپیلاری و درم میانی می شود.

 

RF-میکرونیدلینگ یک روش درمانی نوظهور

امروزه نیاز روزافزونی برای جوانسازی پوست با حداقل تهاجم و کوتاه ترین دوره نقاهت ایجاد شده است. یکی از روش های درمانی که می تواند پاسخگوی این نیاز باشد، میکرونیدلینگ توأم با امواج رادیویی تک قطبی (RF-microneedling) است.

RF-میکرونیدلینگ یک روش درمانی نوظهور در حوزه درماتولوژی و زیبایی است. در این تکنیک از مقاومت ذاتی بافت برای تبدیل جریان الکتریکی به انرژی حرارتی استفاده می شود. انرژی حرارتی ایجاد شده به عمق مورد نظر در بافت انتقال می یابد و سبب انقباض مکانیکی الیاف کلاژن پوست می شود. از طرفی، جراحت‌های محدود ایجاد شده توسط میکرونیدلینگ باعث بازسازی ساختار پوست از طریق نئوکلاژنزیس و نئوالاستوژنز می شود. به کارگیری هم زمان این دو مکانیسم ترمیم زخم، سبب چوان سازی و بازسازی ساختار پوست می شود.

 

اثربخشی RF-میکرونیدلینگ در کاهش عوارض ناشی از photoaging

در مطالعه انجام شده توسط Hong و همکارانش که در سال 2020 در ژورنال Cosmetic Dermatology انتشار یافته است، اثربخشی RF-میکرونیدلینگ در کاهش عوارض ناشی از photoaging در موش مورد بررسی قرار گرفته است.

برای این منظور، 32 موش ماده بدون مو از استرین HR-1 با سن 6 هفته در مطالعه وارد شدند. موش ها به طور تصادفی در چهار گروه هشت تایی قرار گرفتند. گروه اوّل به عنوان کنترل و بدون هیچ تیماری در نظر گرفته شدند. گروه های دوم تا چهارم برای القای photoaging در معرض تابش UVB قرار داده شدند. در گروه دوم هیچ درمانی انجام نشد. گروه سوم با میکرونیدلینگ و گروه چهارم با RF-میکرونیدلینگ تحت درمان قرار گرفتند.

در طول مدت مطالعه، سطح پوست تمامی اعضای هر گروه، به صورت کامل مورد بررسی قرار گرفت و تغییرات بافتی مرتبط با پیری ارزیابی شد. هم چنین، سطح آنتی بادی اولیه کلاژن نوع I و  III از طریق مطالعات ایمونوهیستوشیمی مورد سنجش قرار گرفت.

مطالعات نشان دهنده افزایش قابل توجه زبری سطح پوست (پارامتر Ra) پس از قرار گرفتن در معرض تابش UVB بود. این یافته با شواهد بالینی حاکی از ایجاد چین و چروک هایی با پوسته خشک همخوانی داشت.

در گروه تحت درمان با RF-میکرونیدلینگ، عمق و تعداد چین و چروک ها بهبود تدریجی را در طول مطالعه نشان داد. به علاوه، مقدار میانگین پارامتر Ra در این گروه به طور قابل توجهی کاهش یافت.

 

افزایش قابل توجه ضخامت اپیدرم و ایجاد هایپرکراتوزیس بر سطح پوست

مطالعات هیستولوژی نشان دهنده افزایش قابل توجه ضخامت اپیدرم و ایجاد هایپرکراتوزیس بر سطح پوست پس از قرار گرفتن در معرض تابش UVB در گروه های دوم، سوم و چهارم بود. میکرونیدلینگ و RF-میکرونیدلینگ سبب کاهش ضخامت اپیدرم شدند. میزان کاهش ضخامت اپیدرم در گروه تحت درمان با RF-میکرونیدلینگ بیش از دیگر گروه ها بود.

میکرونیدلینگ و RF-میکرونیدلینگ سبب افزایش تراکم الیاف کلاژن و الاستیک شدند که میزان این اقزایش در گروه تحت درمان با RF-میکرونیدلینگ بیش از دیگر گروه ها بود. هم چنین، مطالعات هیستولوژی حاکی از سرکوب اینفیلتراسیون سلول های التهابی پوست در گروه درمان شده با RF-میکرونیدلینگ بود.

نتایج حاصل از این تحقیق نشان دهنده اثربخشی میکرونیدلینگ و RF-میکرونیدلینگ در بهبود ساختار بافت پوست و کاهش چین و چروک‌های ناشی از photoaging در موش های HR-1 بود. این تحقیق شواهدی را ارائه می‌کند که نشان می‌دهد RF-میکرونیدلینگ با استفاده از امواج تک‌قطبی غیرفرکشنال می تواند در درمان پوست آسیب‌دیده از تابش اشعه ماوراء بنفش موثر باشد. اثبات اثربخشی این رویکرد در درمان عوارض ناشی از photoaging نیازمند انجام مطالعات حیوانی با نمونه های بزرگتر و طراحی و پیاده سازی پروتکل درمانی مناسب برای انجام مطالعات انسانی است.

منابع:

  1. Britt CJ, Marcus B. Energy-based facial rejuvenation: advances in diagnosis and treatment. JAMA facial plastic surgery. 2017;19(1):64-71. Available at:

https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/2588641

  1. Wakade DV, Nayak CS, Bhatt KD. A study comparing the efficacy of monopolar radiofrequency and glycolic acid peels in facial rejuvenation of aging skin using histopathology and ultrabiomicroscopic sonography (ubm)–an evidence based study. Acta Medica. 2016;59(1):15-7. Available at:

https://doi.org/10.14712/18059694.2016.49

  1. Hong JY, Kwon TR, Kim JH, Lee BC, Kim BJ. Prospective, preclinical comparison of the performance between radiofrequency microneedling and microneedling alone in reversing photoaged skin. Journal of cosmetic dermatology. 2020;19(5):1105-9. Available at:

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jocd.13116

دیگر مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پشتیبانی مشتریان | سوالی دارید؟