کاربرد دستگاه‌ های میکرونیدلینگ amiea med در درمان عروق عنکبوتی (spider veins)

عروق عنکبوتی (spider veins) یک ناهنجاری عروقی خوش خیم است که به صورت ضایعات منفرد یا چندگانه ظاهر می شود. این اختلال بیشتر در بیماران مبتلا به بیماری ‌های کبدی دیده می شود. با این وجود، یافتن منشأ بروز آن اغلب دشوار است. میزان شیوع عروق عنکبوتی بسته به روش و معیارهای تشخیص، بین 4 تا 47 درصد است. شیوع این بیماری در بین زنان بیش از مردان است.

 

کاربرد میکرونیدلینگ در درمان رگ های عنکبوتی

قطر ضایعات ناشی از عروق عنکبوتی معمولاً کمتر از 2 سانتی متر است. این ضایعات به ندرت رشد می کنند و اندازه آن ها در بیش تر موارد ثابت باقی می ماند. عروق عنکبوتی گاه در صورت بیمار ظاهر می شود که در این حالت، بر اعتماد به نفس و تصویر شخص از خود اثرات سویی می گذارد و گاه باعث محدود شدن روابط اجتماعی فرد می شود. در بسیاری از موارد، ضایعات عنکبوتی خود به خود محو و ناپدید می شوند. ضایعات پایدار اغلب بدون درمان رها می شوند تنها به این دلیل که برداشتن آن‌‎ها توجیه پزشکی ندارد و بیشتر جنبه زیبایی دارد.

 

روش های رایج برای درمان ضایعات عنکبوتی

روش های رایج برای درمان ضایعات عنکبوتی اغلب پیچیده، زمان بر و پرهزینه هستند. با این وجود، این تکنیک ها در جلب رضایت بیماران چندان موفق نبوده اند. از جمله روش های معمول برای درمان عروق عنکبوتی می توان به اسکلروتراپی و درمان با لیزر اشاره کرد. اسکلروتراپی، درمان روتین برای از بین بردن عروق عنکبوتی است. اگر چه این روش هزینه کمی دارد، اما عوارض نامطلوبی ایجاد می کند.

 

در مقابل، لیزرها عوارض جانبی کمتری دارند اما اثربخشی آن‌ها در رفع ضایعات ناشی از عروق عنکبوتی کم تر از اسکلروتراپی است. در مجموع، هزینه بالا، کارایی محدود و بروز عوارضی مانند درد، هایپرپیگمنتیشن، هایپوپیگمنتیشن، ایجاد زخم و اسکار منجر به محدودیت کاربرد لیزر در درمان عروق عنکبوتی شده است. با این اوصاف، اسکلروتراپی علیرغم کارایی محدود همچنان درمان ترجیحی برای رفع ضایعات عروق عنکبوتی است.

 

بهترین روش جایگزین برای اسکلروتراپی در درمان واریس ریز

پژوهشگران به دنبال یافتن جایگزین موثری برای اسکلروتراپی هستند که بتواند حداقل به اندازه اسکلروتراپی کارایی داشته باشد اما عوارض جانبی کم تری به دنبال بیاورد. در همین راستا، پژوهش هایی برای درمان عروق عنکبوتی با محوریت الکتروسرجری صورت گرفته است. کاربرد الکتروسرجری در جراحی عروق به دهه 1920 بر می گردد. این روش کارایی تکنیک های جراحی را به صورت چشمگیری بهبود بخشیده است.

 

در الکتروسرجری، عبور جریان الکتریکی با فرکانس بالا از بافت منجر به تولید حرارت موضعی می شود. این امر زمینه ساز تغییرات بافتی مورد نظر می شود. مطالعات انجام شده حاکی از تشکیل اسکار پس از استفاده از الکتروسرجری در درمان عروق عنکبوتی است. بنابراین، الکتروسرجری نیز نتوانسته است به عنوان جایگزینی موثر و ایمن برای اسکلروتراپی مطرح گردد.

 

درمان ضایعات عنکبوتی با میکرونیدلینگ

در مطالعه انجام شده در سال 2020 توسط دکتر عاطفه محمدنژاد که در ژورنال Cosmetic Dermatology منتشر شده است، از میکرونیدلینگ برای درمان موفقیت آمیز عروق عنکبوتی استفاده شده است. بیمار شرکت کننده در این مطالعه، زنی 62 ساله با ضایعات چندگانه عروق عنکبوتی در ناحیه صورت بود. پس از معاینه کامل بیمار توسط پزشکان، سلامت فیزیکی وی احراز شد. هیچ یک از اعضای خانواده بیمار سابقه عروق عنکبوتی نداشتند.

درمان با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ Revive از برند آلمانی amiea med انجام شد. نیم ساعت پیش از انجام میکرونیدلینگ، کرم بی حس کننده موضعی بر روی صورت بیمار مالیده شد. سپس شستشوی صورت با نرمالین سالین و ضدعفونی با الکل انجام شد. میکرونیدلینگ کل صورت با فرکانس 120 ضربه در ثانیه انجام شد. عمق نفوذ نیدل ها در گونه ها 1 میلی متر و در ناحیه زیر چشم 3/0 میلی متر بود.

دو جلسه درمان با فاصله یک ماه انجام شد. عکسبرداری از صورت بیمار قبل از شروع دوره درمان و یک ماه پس از انجام هر جلسه درمان انجام شد. نتایج به دست آمده نشان دهنده بهبود بیش از 50 درصدی ضایعات عروق عنکبوتی بعد از انجام یک جلسه میکرونیدلینگ بود. این مطالعه نشان داد میکرونیدلینگ روشی ایمن و موثر و در عین حال ارزان برای درمان ضایعات ناشی از عروق عنکبوتی است و این قابلیت را دارد که به عنوان جایگزینی برای اسکلروتراپی و لیزر درمانی مطرح شود.

 

 

منابع

  1. Li H, Wang R, Méndez-Sánchez N, Peng Y, Guo X, Qi X. Impact of spider nevus and subcutaneous collateral vessel of chest/abdominal wall on outcomes of liver cirrhosis. Archives of medical science: AMS. 2019;15(2):434. Available at:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6425211/

  1. Oliveira RG, Morais Filho DD, Engelhorn CA, Kessler IM, Coelho Neto F. Foam sclerotherapy for lower-limb varicose veins: impact on saphenous vein diameter. Radiologia brasileira. 2018;51(6):372-6. Available at:

https://doi.org/10.1590/0100-3984.2017.0184

  1. Atefeh M. A microneedling device for the treatment of spider vein: A case report. Journal of Cosmetic Dermatology. 2020. Available at:

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jocd.13858

دیگر مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پشتیبانی مشتریان | سوالی دارید؟